top of page
Over Co-Cork

Voor het project Co-Cork werkt IV-ENT

samen met volgende partners

Het project Co-Cork is meer dan alleen een recyclageproject. Door actief op zoek te gaan naar potentiële samenwerkingen en organisaties te verbinden rond het materiaal kurk, ontstaat er een duurzaam netwerk dat meerwaarde creeërt voor alle deelnemende partijen.

De opgehaalde kurk wordt via sociale economie gesorteerd en verwerkt. Bij vzw de Vlaspit in Scherpenheuvel sorteren ze de kurk uit en vermalen ze de zuivere kurk tot kurkkorrels. De Vlaspit is een sociaal tewerkstellingsinitiatief waar langdurig werklozen tijdelijk ingezet worden om nadien door te stromen naar de gewone arbeidsmarkt.

De ECOkoeriers Mechelen is het meest recente project van IV-ENT waarbij door het inzetten van fietskoeriers naar oplossingen wordt gezocht voor slimme stadslogistiek met aandacht voor mens en natuur.

ConnAct heeft tot doel: het verbinden en ondersteunen van organisaties en bedrijven in hun evolutie naar een duurzame (economisch, ecologisch en sociaal), innovatieve 

samenwerking, en dit zowel binnen de meerwaardeketens als over de meerwaardeketens heen. Het is deze methodologie gebruikt in de ConnAct projecten die aan de basis ligt van verschillende implementatietrajecten zoals dit project Co-Cork.

Ook in het kurkatelier van Huize Monnikenheide wordt kurk gesorteerd.

Dit geeft mensen met een beperking een

zinvolle dagbesteding.

Recycork is kurkgranulaat, afkomstig van gerecycleerde kurk, dat gebruikt wordt voor isolatie in de bouw en voor andere toepassingen.

Recycork is een netwerk voor kurkrecyclage bestaande uit partners uit de sociale economie en voorzieningen voor personen met een handicap, die samenwerken met gemeenten, intercommunales en bedrijven.

We kunnen rekenen op heel veel mensen die kurken inzamelen voor Co-Cork.

Echt tof als je een zakje kurk krijgt van de tante van de buurman van een vriend ;-)

In Mechelen hebben we in samenwerking met de stad vazen uitgedeeld aan de lokale horecazaken, die nu hun afvalberg zien minderen en hun steentje bijdragen aan maatschappij en natuur. De ECOkoeriers halen de kurken bij hen op in een wekelijkse toer.

KAN JOUW ORGANISATIE IETS TOEVOEGEN AAN DEZE KETEN?
bottom of page